dissabte, 7 de gener del 2017

Etapa 5: relato d'en Joan i fotos

"Amor, quin fred que fa aquí!, estic gelat"

Abans de passar al relat de Joan, cal aclarir que dels 2 trams cronometrats amb què comptava l'especial d'avui, només s'ha corregut el primer.
A la zona de la cursa hi ha un temporal de pluja, calamarsa i vent que ha fet impossible continuar amb l'etapa: l'organització ha suspès l'especial en el punt on començava el tram neutralitzat i ha desviat els vehicles de carrera pel camí de la assistència. La tempesta ha fet intransitable gran part del recorregut.

I ara sí: el relat d'en Joan.

Avui han estat molt bé. Era un traçat amb molta navegació on molts cotxes s'han perdut, però ells no.
Han punxat 2 vegades i això els ha impedit millorar encara més els temps. (Havien sortit en posició 31 i han anant remuntant 10 posicions).

La pluja els ha acompanyat gairebé tot el dia. I encara desprès de sortir de l'especial els camins han estat complicats: la pluja havia desbordat molts rius (la majoria normalment secs quan no plou) i la circulació general per les rutes no era senzilla.

I en arribar al campament una de les pitjors notícies per a un dakarià després d'un dia dur: el campament inundat (veure fotos més a baix), sense lloc on muntar les tendes. Els peus se'ls s'enfonsaven fins als turmells en l'aigua i el fang en gairebé tot el campament.

I, com us vaig explicar un parell de post més enrere, Joan va renunciar al fet que li reservessin lloc en un hotel com fan la resta dels pilots i copilots de South Racing (l'equip amb el qual corren). En Joan sempre ha dit que el Dakar li agrada viure-ho bé des de dins i això inclou les incomoditats del campament però també els seus avantatges: ser-hi. Encara que "ser-hi" no inclou tenir 10 cms d'aigua dins de la tenda amb 5 graus de temperatura ambient i després d'un dia esgotador.

La mala sort va fer que un company d'equip (en Xevi Pons) tingués d'abandonar un parell d'etapes enrere. I això avui ha significat bona sort per al Joan: ha pogut fer servir l'habitació reservada per al Xevi i que ell ja no utilitzarà. I això no només ha significat poder dormir sec, sinó també la dutxa calenta per recuperar la temperatura corporal: estava xop i amb el fred que feia no hi havia manera d'entrar en calor (d'ahi la frase que comença aquest post).

Ja els han avisat que a l'etapa de demà ha estat cancel·lada: el traçat de l'especial està intransitable.

Us deixo amb les fotos:

  




Campament del final de la 5a etapa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada