divendres, 31 de desembre del 2010

Les hores previes

Ja fa dies que he arribat a BA. I mica en mica han anat succeint els compromisos dakarians. El dia 28 arribaven els cotxes des del port de Zarate, a més de 100 km de la capital. L'equip s'encarregava d'anar a recollir el nostre mentre jo esperava al meu company Don Diego a l'aeroport. Arribava de Xile amb el seu fill, en Pablo, que seguirà la cursa amb l'equip d'assistència.
Ja al dia següent començaven els tràmits. Verificacions administratives a partir de les 16:00. Aquest es un dels previs més pesats. En un ampli espai, carregat de stands tipus fira, cada equip ha d'anar completant tots els tràmits burocratics i segellant unes caselles en el llibret que t'entreguen a l'entrar.... Controls de llicències, passaports i carnets de conduir, corrent de pagament dels drets d'inscripció, control de documentació del cotxe, entrega de documents com el reglament, timing de cursa, curs obligatori dels aparells de seguretat (sentinel, iritrack i gps), control mèdic (antecedents, telèfons de contacte....), lloguer del telèfon satel.lital, i un llarg etc de cues i formalitats.
Sortiem de les verificacions a les 21:00 i ens citaven ja amb el cotxe per l'endemà al matí, ara per fer les verificacions técniques.
El 30 ens plantem allà. Caos total en la recepció dels que han de verificar. Penseu que es verifiquen tots els participants i tots els vehícles d'assistència que acompanyen la caravana!
De tota manera la verificació per nosaltres és ràpida. El cotxe ja havia passat una verificació prèvia per part d'un comissari a Europa, i això ens alleugereix la feina.
Finalment, quan ja tenim el vist i plau tan administratiu com tècnic, entrem el vehicle al parc tancat. Allà es quedarà fins el dia 1, quan per fí arrenqui la cursa.
Ara disposem del poc temps lliure que queda, per fer una mica la nostra, acabar de repassar el que podem i descansar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada