diumenge, 9 de gener del 2011

Ens van tenir en suspens, però finalment van arribar!

(Etapa tapa de divendres 7/01, disculpeu si hi ha molts errors idiomàtics, escric això en nom de Joan, sent castellanoparlant i amb ajuda d'un traductor electrònic )
Etapa Iquique - Arica
Distància total de l'etapa d'avui: 721 kms.
Distància de l'especial: 456 kms.
Distància total recorreguda fins ara: 4.601 km.

Primer de tot, perdó per la demora en l'informe de la 6ta etapa, sé que molts de vosaltres van estar un tant inquiets per la manca de notícies i la web oficial està una mica compicada a l'hora de buscar info actualitzada. És que Joan i Diego van arribar al campament sobre les 3 AM, i Joan no es va comunicar fins dissabte al matí. I com va ser el dia de descans i la seva intenció era fer personalment el relat, jo no vaig escriure res. Però finalment ell mateix no va poder fer-ho, aquí va.

Potser han pogut escoltar alguna declaració dels corredors mediàtics sobre el tram d'ahir, però ho reitero: l'especial de divendres va ser dificilíssima. Molt llarga i amb un fesh-fesh duríssim. Nani Roma, li comentava avui a Joan que en tots els seus Dakars (tant a Àfrica com a Sud-amèrica) mai va passar per un fesh-fesh tan complicat.
Aquí veuen com va quedar el filtre d'aire, canviat abans de començar el fesh-fesh.

Aquesta va ser la principal raó de retard en la finalització de l'etapa. Hi va haver molts cotxes que van decidir passar la nit al desert, al mig del tram, i acabar avui, amb llum de dia. Joan i Diego havien aconseguit sortir de les dunes amb les últimes hores de sol i per això, tot i que els quedaven encara molts quilòmetres, van poder acabar l'especial abans del dia de descans. Per als qui es van quedar preocupats per l'esquena de Diego: està molt millor. Va rebre tractament per part d'un fisio de l'equip mèdic de l'organització, i ja se sentia realment bé. Ahir van tenir un altre cop, que no només li va provocar dolor a Diego, sinó que a més va deixar Joan (la seva esquena també està danyada com a conseqüència d'un accident de sky fa anys) pàl.lid i adolorit durant una bona estona. Però això no va condicionar que poguessin arribar al campament sense inconvenients (encara que sí més tard del que estaven acostumats els dies previs). Han quedat 64 de l'etapa i 55 de la general.

Un fet a destacar a comanda d'en Joan. Al començament de l'especial van veure al Nani Roma detingut per un problema mecànic i van parar per veure si necessitava ajuda. Tenia un problema que requeriria de l'assistència del seu T4, així que els va agrair i els va dir que no es preocupessin i continuessin camí. Al vespre, Joan i Diego havien parat en sortir de les dunes per tornar a augmentar la pressió dels pneumàtics i instal lar els fars addicionals per continuar la cursa. En aquest moment els va avançar Nani, amb el seu cotxe reparat i va parar a preguntar-los si tenien algun inconvenient i necessitaven ajuda. Això és habitual entre els pilots amateurs, encara que no ho és tant entre els professionals, per als quals un minut perdut a ajudar a un altre vehicle, pot significar molt en la classificació. Molt bé Nani!

Avui han pogut prendre's el seu merescut descans reparador, dutxar-se, passejar una mica i distreure's per ajuntar energies per encarar la segona setmana dakariana. Demà han de matinar, ja que la sortida dels cotxes a l'enllaç inicial és a les 6.40. Segons m'ha comentat Joan, l'etapa de demà ha estat escurçada significativament per l'organització (potser per la quantitat de vehicles que van completar el recorregut d'ahir utilitzant el dia d'avui?). Dels poc més de 600kms planejats, han quedat 272. Això sí, segons la pag oficial, el que ha quedat és el tram més difícil dels 600 km projectats inicialment, amb moltes dunes, fores de pista i canons. Ànim Joan! Ànim Diego! A perseverar en la lluita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada