diumenge, 2 de gener del 2011

Finalment vàrem començar!

El 1er de gener a les 10 AM arrencava l'aventura. A aquesta hora estavem citats al parc tancat pel briefing. I després, l'espera fins a poder començar a circular pels carrers portenys fins a l'Obelisc, on estava el pòdium de sortida (sortida simbòlica des del mateix centre de Buenos Aires).

Vàrem sortir del parc tancat sobre les 5 PM. El camí fins al pòdium va ser lent: una gran gentada a la recerca de salutacions, fotos i autògrafs, esperava als participants i ralentitzava la marxa a trevés dels carrers portenys. En el minut 4.19 del videu (http://www.youtube.com/watch?v=qJEfaZd_nC8&feature=geosearch) s'ens pot veure camí de l'Obelisc dins el nostre auto amb el dorsal 425.

Després del pòdium vàren començar els 377 km d'enllaç. Vàrem trigar més de 5 hores a recórrer aquesta distància. Malgrat la meva relativa experiència prèvia, amb 2 Dakars ja en aquest país, no em deixa de sorprendre la rebuda de la gent. A la sortida de Buenos Aires, i durant gairebé 80 km, la gent estava situada sobre la mateixa autopista, deixant solament pas per a vehicles per 1 dels 3 carrils disponibles per a circular. L'expectativa que desperta el Dakar en aquesta regió és increïble, i una gran quantitat de gent, famílies senceres, esperaven durant hores sota el sol d'estiu per a veure passar la caravana del Dakar, armats amb cartells encoratjant als participants. I no solament als argentins (que per descomptat s'enduien les ovacions més sorolloses) sinó a cadascun dels cotxes, camions, quads o motos que passen.

El record priotitari que et queda a l'arribada al bivac es, sense cap mena de dubte, la gent. La rebuda, la calidesa i l'entusiasme del públic no deixen de sorprendre'ns i meravellar-nos. I ja es palpita el que serà la rebuda del públic xilè, tan amigable com l'argentí, que aquest any tindrà per a mi un pes addicional molt important doncs en Diego, el meu pilot, no solament és xilè, sinó un xilè molt peculiar que segurament atraurà l'atenció dels seus compatriotes.

Avui diumenge dia 2 comença la cursa de debò. L'etapa té una extensió de 788 km per als cotxes, dels quals 222 són d'especial. Encara no ens trobarem amb dunes i l'especial d'avui ens oferirà pistes de terra i pedres, en la provicia de Còrdova, ciutat que rep anualment al Campionat del Món de Rallies i per ón ha passat el Dakar en les seves dues edicions anteriors. Segurament la ruta d'avui serà diferent a les anteriors, doncs així ho dicta l'esperit dakarià, encara que sens dubte ens trobarem amb terres de llarga trajectòria de curses i rallies.
En Diego i jo començarem l'especial a les 14h24' hora local (18h24' hora peninsular). Per els qui vulguin anar seguint l'evolució minut a minut, a la pàgina oficial de l'organització es pot veure la progressió a mesura que passarem pels diferents punts de control (fent clic sobre el punt ressaltat en groc sobre el mapa es pot veure a la taula de baix en quin lloc, i amb quina diferència de temps en relació al primer, se situa el cotxe en aquest punt).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada