dijous, 6 de gener del 2011

Retrobada darrera el volant

Etapa 3: Tucumán - Jujuy
Distància total de l'etapa d'avui: 731 km
Distància de l'especial: 500 km
Distància total recorreguda fins avui: 2660 km

L'especial de la 3a Etapa ha començat una mica complicada. Els primers 50 km figuraven en el mapa com a sorra. Però no qualsevol sorra doncs, excepte uns 10 km, la resta era gairebé tot fesh-fesh (una sorra molt fina, gairebé pols, on és molt fàcil quedar-se enganxat). Aquest no ha estat el nostre cas però si el del televisiu Jesús Calleja, protagonista del programa Desafio Extremo, i del seu copilot Nacho Santamaría, a bord del cotxe 392. Jesús i Nacho, igual que nosaltres, són part de l'equip 4WD Jatón Racing i, en veure'ls en un compromís, des del 425 no hem dubtat a aturar-nos i donar-los un cop de mà, la qual cosa ens ha fet perdre alguns minuts. Tot i així hem acabat en la posició 60 en l'etapa, passant al lloc 55 de la classificació general.

No hem trobat pluja, i la resta del camí no ens ha donat dificultats. Sobre la meitat de l'especial hi havia un tram d'uns 150 km neutralitzats, és a dir que en aquests km, si bé és especial, la velocitat és limitada. Això es deu a diferents situacions del trajecte, pot ser perquè s'entra en un àrea urbana o, com en aquest cas, quan s'atravessa un parc nacional, amb àrees protegides. Aquests 150 km eren d'una pista de terra estil rally, i teniem el temps bastant apretat (malgrat tenir la velocitat limitada hem d'acomplir el recorregut ràpid ja que compta per a la classificació, NO és enllaç, on no es computen els temps). Durant aquests quilòmetres neutralitzats, m'he pogut donar el gustàs de conduïr i tornar a sentir l'adrenalina des del seient del pilot com en els vells temps. Era un camí que començava en una vall a 2000 m d'altura, ascendia fins a gairebé 3400 m, i baixava a una altra vall fins als 800 m. Per a mi ha estat el paissatge més espectacular que he vist mai en els meus 3 Dakars. Per a més detalls: és a la Província de Salta, al Parque Nacional Los Cardones.

Hem arribat al bivac a temps pel briefing, però no hem pogut anar a dormir gaire aviat degut als nombrosos preparatius de cara a demà, doncs a la 4a Etapa toca creuar cap a Xile, i amb això els tràmits burocràtics, que es fan en el campament la nit prèvia al canvi de pais. Serà un dia esgotador, el primer cotxe surt a les 06h31', i després d'un enllaç de 554 km que inclou creuar els Andes pel pas de Jama (a 4200 m d'altura), ens espera una especial de 207 km, en l'inici de la qual hi ha pistes de terra-sorra, essent la majoria del trajecte per pistes de terra i pedres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada