dijous, 6 de gener del 2011

Perseguim les motos

Etapa 4: Jujuy - Calama
Distància total de l'etapa d'avui: 761 km
Distància de l'especial: 207 km
Distància total recorreguda fins avui: 3421 km

Avui ha començat el Dakar clàssic. Per primera vegada, des de l'inici hem tingut un recorregut típicament dakarià pel que fa al paisatge i les pistes recorregudes, amb un grapat de km de fesh-fesh i moltes pedres en el camí. Després d'un enllaç esgotador, amb 554 km de camí de muntanya, arribant als 4200 m sobre el nivell del mar, amb boira i molt fred en la travessa dels Andes, ha engegat l'especial a les 14h23'.

Hem començat una mica lents, perdent algunes posicions al pas pel primer control. Però després, la constància, la perícia del pilot i l'experiència en la navegació han donat els seus fruits. Molts cotxes s'han perdut, però aquest no ha estat el nostre cas, i això ens ha permés, no solament de recuperar les posicions perdudes inicialment, sinó de continuar guanyant llocs.

Avui he viscut una experiència que no m'havia arribat en les edicions anteriors: avançar diverses motos. Encara que pugui semblar quelcom sense gaire importància, no és pas així: totes les motos i quads prenen la sortida abans que comencin a sortir els cotxes, per la qual cosa mai abans havia estat en condicions d'atrapar-les. El fet d'haber anat guanyant posicions des del primer dia és el que ens ha permès avançar a diverses motos en l'especial d'avui.

Un altre detall important: al sortir més endavant (hem passat de la posició 109, que ocupàvem a la sortida des de Buenos Aires, fins la 58 d'avui... i la 51 de demà) trovem la pista en condicions molt més favorables, la qual cosa ens permet un molt millor desenvolupament. Avui hem acabat en la posició 47 de l'etapa, quedant 51 en la classificació general.

L'ambient dins l'equip 4WD Jaton Racing és excelent, destaquen el companyerisme i el bon humor. El mecànic encarregat del 425 es dels més feliços del parc dàssistència doncs, com no hem patit ni un sol problema mecànic, de moment no ha tingut encara feina. L'únic detall trist és que a Xavi Foj (integrant de l'equip del cotxe 337) l'han apartat de la categoria T2 (la d'autos de sèrie, categoria en la qual competeix des de fa diverses temporades i en la qual tenia altes possibilitats de guanyar) degut a retards en l'homologació del nou model de Toyota. Tot i així segueix en cursa (com a T1, l'apartat de prototips) i amb molt bons resultats.

Demà ens espera l'etapa Calama-Iquique, amb 459 km totals, dels quals 423 seràn d'especial. Partint de 2000 m d'altura, remuntarem fins a poc més de 3200, per després baixar cap a la costa. Les pistes? Inicialment seran amb moltes pedres, després atravessarem un llac salat, i els 100 km finals seran fora de pista per dunes, acabant l'etapa amb la famosa baixada d'Iquique, un descens de 2,3 km amb una mitjana de desnivell del 32%, que ens deixarà al nivell del mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada