dimarts, 12 de gener del 2016

12/1/16: etapa Belén -Belén

El programat per a aquesta etapa són 396 kms, per a cotxes i camions, dels quals 285 seran d'especial i 111 d'enllaços.
Sobre l'etapa, segons l'ASO:
    Mantenir el cap fred    Aquesta etapa en bucle no serà completament una per a les motos i quadricicles, que acabaran la primera part d'aquesta segona etapa marató en un bivac llunyà. Abans, hauran passat el dia, igual que els pilots de les altres categories, en fora de pista quasi-integral, alhora en dunes amb vegetació i en terrenys més durs, de vegades en el llit d'algun riu. Físicament, el desafiament del dia pot revelar condimentat, d'acord amb la progressió del mercuri en el termòmetre. Els més sòlids seran també els més lúcids per realitzar bones eleccions en navegació, el problema central en aquesta especial.

   L'etapa podria semblar simple a la vista dels escassos quilòmetres de recorregut, però hi ha grans possibilitats que els pilots tornen a tenir els nervis a flor de pell. De fet, l'especial de 285 quilòmetres es disputarà gairebé del tot fora de pista. Només cal dir que els canvis en la classificació podrien ser nombrosos entre Belén i Belén. Las motos i els quads disputaran una etapa marató i tornaran a un vivac aïllat. Deixant a part la navegació, aquesta 9a etapa podria protagonitzar-la calor sufocant. Una altra prova de foc per als pilots, i mai millor dit, en els 396 quilòmetres d'aquest desè dia de cursa.
El peculiar d'aquesta etapa és que si bé el recorregut d'especial és igual per a motos, quads, cotxes i camions, un cop arribats a meta, els cotxes i camions tornen cap al campament de sortida, amb les assistències, mentre que motos i quads, realitzen un enllaç diferent, rumb a un altre campament (en Fiambalá), fent una etapa marató. Això farà l'enllaç previ a l'etapa de demà, sigui més llarg per a cotxes i camions ja que l'especial tindrà el mateix recorregut per a tots els vehicles.

Mapa del recorregut del dia per cotxes i camions
Sembla que malgrat tot l'organització ha estat "bona" ja que l'altura màxima del dia, segons es veu en el perfil, no supera els 1300 mts. Segons escoltava l'altre dia a la tele d'Argentina, les dunes de la zona de Betlem són de les més altes del món, arribant a tenir fins a 2500mts (tot de duna). Encara que no si això serà cert, diuen que els argentins acostumem a creure'ns que tenim tot el millor i mes gran del món, però si és cert, l'organització va estar suau, no? jeje.
Perfil del terreny de l'especial.






Avui surten a la posició 66, a les 10:52:00.
Posició i horari de sortida


El problema és que abans d'ells hauran sortit el camp 41 camions ...
Horari de sortida de camions...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada