dimecres, 13 de gener del 2016

13/1/16: etapa Belén - La Rioja. Explicació d'en Joan

"Què cansat que estic avui, amor". Paraula de copilot.
François FLAMAND DPPI Media web: www.dppi.net
Per sort ahir a la nit va ploure, això va fer que les dunes estiguessin una mica més ferms. I per tant més transitables (si es pot anomenar transitables a les dunes de Fiambalá). Per sort!

Foto de www.fuoristradaweb.com
Avui han portat un molt bon ritme durant la primera part de l'especial.


François FLAMAND DPPI Media web: www.dppi.net
Entre els wp 3 i 4, hi havia una neutralització de 15 minuts. No era una neutralització de quilòmetres, sinó de temps. Havien d'arribar a un control de pas i esperar allà 15 minuts abans de tornar a deixar anar. No la raó d'aquesta neutralització (en Joan tampoc la sabia), però era una cosa ja planificada per l'organització amb anterioritat, no ha sigut per cap problema d'últim moment durant la cursa.


Foto de www.fuoristradaweb.com


Un cop passada aquesta neutralització, ha canviat una mica el terreny i el ritme que portaven. Han tingut un parell de enganxades de les que han sortit sense massa complicacions i una una mica més fort, que els va fer perdre una mica més de temps, però fonamentalment 2 de les 4 planxes. Per als que no estan molt en el tema, sàpiguen que al cotxe porten 4 planxes que, al col·locar parcialment sota les rodes en cas d'enganxar-se en sorra o fang, permeten que les rodes adquireixin adherència i deixin de patinar al mateix lloc enfonsant-se cada vegada més. Doncs la sorra estava tan fluixa que en utilizar-les, han quedar enterrades i els va ser impossible trobar-les per mes que les van buscar una bona estona. Per què tan interessats en trobar-les? Perquè si tornaven a enganxar-se, podia ser encara mes difícil sortir al faltar 2 de les 4 planxes (2 rodes perdrien tracció).
Foto de www.fuoristradaweb.com


Per sort, no han tingut cap altra enganxada forta i han pogut acabar l'especial en posició 47 de la general d'avui.
Amb tots els contratemps dels últims dies, han quedat en la posició 53º de la general de carrera i en la 4º de la seva categoria, a 4:28:25 del 1er de la categoria i 1:56:50 del 3r.


Us deixo un mini video on apareixen 2 segons, es al acabar el programa d'ahir de TDP. pero per els que no les coneixeu, es veuen les planxes de les que us parlava mes amunt (taronjes)
Moltes gracies Albert Rubi per el video.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada