dilluns, 3 de gener del 2011

S'ha acabat l'Etapa 1

Etapa 1: Buenos Aires - Córdoba
Distància total de la jornada d'avui: 788 km
Distancia de l'especial: 222 km
Distància total recorreguda a la data: 1165 km

Què puc dir-los de la jornada d'avui? Estic molt content d'estar fent aquest Dakar al costat d'en Diego. Ens vàrem conèixer fa tan sols 5 dies i avui ha estat la primera vegada en què pilot i copilot hem comprovat la nostra compenetració dins del cotxe. No es pot dir que hagi estat un mal començament, vàrem començar en la posició 109 i hem acabat (excepte ajustos definitius de l'organització) en la 82, es a dir que hem avançat 27 llocs!

El dia d'avui aparentava ser un dia tranquil, inclús en l'especial. No obstant això, el clima ha afegit una dificultat no planejada previament: la pluja. Fins els més experimentats pilots dakarians (Sainz, Peterhansel) declaraven en les entrevistes el difícil que havia estat aquest terreny, amb la pluja limitant molt la visibilitat. A més, els darrers 100 km d'especial (eren 222 en total) els hem fet sobre una pista que semblava gel del que lliscava.

Tot i que aquest és el meu tercer Dakar, avui ha estat la primera vegada en tres anys què he pogut estar en un briefing de bivac, que ha començat puntualment a les 20h00'. Acostumat en edicions anteriors al fet que els problemes mecànics o les dificultats del recorregut ens fessin arribar al campament passada la mitjanit, avui m'ha semblat increïble haver pogut dutxar-me, sopar i estar a punt per poder descansar a les 22h00'.

Demà ens espera el tram Còrdoba-Tucumán, una etapa de 764 km totals, amb 324 d'especial. Novament seran pistes de terra amb alguns trams curts de pedra. Els primers cotxes estaran iniciant l'enllaç a les 08h37' hora local i l'especial a les 10h22' (12h37' i 14h22' respectivament hora europea). Si tot va bé el nostre horari de sortida hauria de ser al voltant d'una hora i mitja més tard. Esperem que el clima ens acompanyi i no plogui tant com avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada