dijous, 5 de gener del 2012

Etapa 4 (4/gener): San Juan - Chilecito

L'etapa d'ahir va tenir 750 quilòmetres totals, amb 326 d'especial. Va estar molt dura, no tant des del sentit de la orientació (tot i l'advertència de la organització) sinó fonamentalment pel tipus de camí. Al principi es van trobar amb moltes pedres, van haver de creuar moltes lleres de rius, la majoria de les quals estaven amb aigua (hi ha una inusual quantitat de pluges a la zona). Després van començar les dunes i a una pujada llarga, amb un con fesh -fesh força complicat, es van quedar enganxats. Van estar treballant gairebé una hora per poder desenganxar al 382. Això va fer que perdessin diverses posicions, i que inclús els passessin molts camions. Resultat: els 40 quilòmetres d'especial que els faltaven, tot sorra amb molt fesh-fesh, ja estava en un estat intransitable pel moment que l'Edu i en Joan van arribar i van haver de fer tots aquest quilòmetres per fora de pista. Tot això va fer que acabessin arribant fora de temps al final d'especial i que els penalitzessin amb 3 hores (segons explica en Joan per telèfon fa una estona, tot i que encara no figura publicat a la web oficial). Sense contar aquesta penalització (ni la que poguin haver rebut cap dels altres participants ja que no estan penjades encara a la web) al final de l'etapa d'ahir estaven a la posició 99 de la general.

Segons informen els diaris locals (no hi ha cap notificació oficial al respecte i en Joan no tenia novetat del tema provinents de bivouac), sembla ser que el clima pot fer més complicades encara les pròximes jornades dakarianes. Sembla ser que a la provincia de Catamarca, on queda Fiambalá (cap a on es dirigirà avui la carrera) hi ha intenses pluges, no esperades en aquesta època de l'any. Per altre banda, el pas de San Francisco (a 4700 metres sobre el nivell del mar, per on la carrera creua la Cordillera de Los Andes rumb a Copiapó a la 6a etapa) va haver de ser tancat durant diverses hores a causa de la neu, fet sumament inusual en aquesta època de l'any. Esperem que les tormentes amainin a temps i no facin encara més complicats els camins pels nostres amics a bord el 382.

Avui han sortit del bivac sobre les 7:30 y començan la especial a les 11:27, els espera una etapa de 423 quilòmetres amb 177 km d'especial. D'aquesta especial, uns 100kms són de sorra i dunes, alternats amb terra i terra / pedres, amb molts quilòmetres de fora de pista. Tant de bo les tempestes de la zona no hagin alterat molt el terreny, si no serà una etapa en què molts podrien abandonar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada