dilluns, 9 de gener del 2012

Etapa 7 bis (8-gener): Copiapó - Copiapó (segon dia)

I finalment ha arribat l'esperada trucada. Avui sobre les 13 hors hora local, han arribat al bivouac, cansats però feliços d'haver completat aquesta etapa duríssima.

Aquest cop no han sigut les averies mecàniques les que els han fet trigar, només les dificultats del terreny i la quantitat de vehicles que havien passat abans que ells i havian deixat el camí impossible. Aquesta 7a etapa ha estat la primera en la que els caminons han començat a sortir intercalats amb els cotxes. A partir d'ara, els 10 primers cotxes sortiran amb 3 minuts de diferència entre ells (com des del 1r dia), però a partir del cotxe núm. 11 comencen a sortir intercalats amb els camions (fins a l'etapa 5, els camions començaven a sortir just després de l'últim cotxe). Això va fer que per les 13:22 d'ahir, quan va sortir el 382, ja haguessin sortit abans 102 cotxes i 44 camions, a més de totes les motos i quads. En gairebé tot el recorregut, els camins eren fonamentalment sorra, dunes, terreny que s'altera molt amb el pas dels vehicles, pel què ells es van trobar gran part del recorregut practicament intransitable. Per sort no es van enganxar en cap moment, no van punxar ni van tenir problemes mecànics. Però si van haver de ingeniar-se-les per trobar recorreguits alternatius a les petjades marcades. En Joan ha explicat que entre ahir i avui ha passat gran quantitat de recorregut caminant, buscant des de fora del cotxe camins alternatius per on passar.

Ahir van aconseguir avançar fins a uns 70 quilòmetres abans d'arribar al bivouac, els quedaven per davant unes quantes cadenes de dunes molt altes i molt maltretes per tant vehicles, així que quan es va començar a fer fosc, i saben que tenien gairebé tot el dia d'avui per acabar l'etapa, van decidir muntar el campament, descansar i esperar la nova sortida del sol per continuar.
Durant l'etapa van completar el pas per tots els waypoints, sense saltar-se'n cap, amb el qual només han penalitzat per arribar fora d'hora al campament, però no per una altre raó. Us explico això de la penalització: si bé podien arribar al campament fins avui a les 18 per poder seguir en competició, al arribar després de les 20:30 del dia d'ahir, reben una penalització (minuts que es sumen al temps que porten de carrera i que influeix per la classificació general. Hi ha moltes coses que porten a penalitzar, no només per arribar fora d'horari. També penalitza, per exemple, no passar per tots els waypoints, cosa que segons ha comentat en Joan pot haver passa amb molts altres competidors ja que en haver-hi alguns difícils de trobar. De moment, no hi ha informació publicada sobre la classificació general al final d'aquesta etapa ni sobre en quina posició han acabat aquesta etapa (això determina l'ordre de sortida de demà.

Demà els espera una etapa de 722 quilòmetres (la més llarga d'aquesta 2a setmana), amb 477 quilòmetres d'especial (la més llarga en el que va de Dakar), amb camins de terra/pedres, arribant a una alçada de 3000 mts. La organització diu en relació a aquesta etapa que 'tot i l'elevat quilometratge del dia, aquesta etapa de represa després del descans no hauria de portar excessives complicacions. A les pistes empedrades que us portaran a Antofagasta el ritme serà sostingut, però no impedirà als pilots de gaudir de magnífiques vistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada