dijous, 7 de gener del 2016

7/1/16: etapa Jujuy - Uyuni. Explicació d'en Joan

Ja ho havia avisat l'organització: l'alçada es farà sentir.
I així va ser, tot el dia Joan va estar amb mal de cap. No fort, però si present per recordar que els 4000 mts hi eren.
Foto de François FLAMAND DPPI Media web: www.dppi.net


No obstant això ni l'altura ni el mal de cap van ser obstacles per el Rodrigo i el Joan. Tal com s'ho havien proposat, han arribat a Bolívia en el més alt, no solament en altitud, sinó també en classificació. Han acabat l'etapa en la posició 40 de la general, quedant en la posició 38 de la classificació general de la cursa, i mantenint-se primers de la seva categoria a 46 minuts del segon. Segons deien ahir per Bolívia TV, el Rodrigo ha aconseguit la millor classificació de la història per a un bolivià debutant al Dakar (àudio a l'últim vídeo d'aquest post).
Foto de www.fuoristradaweb.com




Passant als detalls, ha estat una etapa bàsicament seca. Segons m'ha explicat Joan, es salteó una sortida d'un riu i això els va fer perdre uns 4 minuts, però tota la resta del recorregut ha sigut sense cap inconvenient. Si veuen al 401 sense una aleta lateral, no es preocupin que no ha sigut res greu, l' han perdut en passar per un pont i calcular malament: han tocat amb el lateral i han perdut l'aleta esquerra, però segons paraules del nostre copi estrella "és només fibra , no serveix per a res, només esta per fer bonic "(mirin en el 1r video, al final del post, quan el cotxe surt del pódium).
Foto de François FLAMAND DPPI Media web: www.dppi.net




Durant uns quilòmetres, cap al final han tingut la "sort" de tenir pluja, i aixó els ha ajudat a recuperar minuts, ja que en mullat és quan millor van.
Foto de www.fuoristradaweb.com


De la tempesta de sorra que es veia per la tele que estava colpejant l'arribada a Uyuni, ells no han tingut ni notícies durant l'etapa, per sort, només una mica en el tram d'enllaç abans de pujar al pódium.
Emissió de Bolívia TV en viu a l'arribada a Uyuni (perdonin la qualitat del vídeo, està gravat amb el telèfon de l'ordinador ja que no puc trobar gravacions de programes emesos per Bolívia TV)


Al pódium en Joan no ha anat a saludar a l'Evo (Morales, president de Bolívia) ja que ha considerat que corresponia que fos només el Rodrigo, però diu que quan demà l'Evo visiti el campament aprofitarà per saludar-lo. Evo va anar en altres edicions del Dakar a visitar els participants, i sent el Rodrigo el 2n bolivià millor posicionat, segurament tindran la possibilitat de veure-ho personalment.
Les imatges no són del 401 però l'àudio(en Castellá) sí que parla sobre ells. Video de Bolivia TV.


Quan hem parlat, en Joan ja havia llençat la corona de fulles de coca que els van donar al pòdium uyunense: home poc previsor el nostre Joan, havent tingut mal de cap tot el dia i amb 2 dies per davant a aquestes alçades, el més aconsellable hagués estat guardar-la per coquear (mastegar la fulla de coca) durant les etapes de demà i demà passat i fer-se un parell de mates de coca (infusió de fulles de coca) abans d'anar a dormir cada nit. Res millor que les fulles medicinals de la coca per combatre el mal d'altura. I no ho dic de conya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada