divendres, 8 de gener del 2016

8/1/16: etapa Uyuni - Uyuni

Abans d'anar als detalls de l'etapa, permeteu a aquesta cronista un apunt romàntic: avui es compleixen 7 anys del primer premi dakarià de Joan, i també meu. Avui fa 7 anys que un helicòpter medicalitzat el va portar fins al lloc de control on jo estava, després d'haver volcat el dia anterior i que el seu Mitsu, pilotat per Pepe López, digués "fins aquí hem arribat", al desert del Nuhuil. I la resta ja la coneixeu la majoria dels lectors del bloc. I per als que no ho sabeu, sapigueu que per a aquesta narradora d'aventures alienes, el resultat del seu únic Dakar com mètgessa de l'ASO ha estat una família preciosa amb el boig copilot de qui tots vosaltres esteu llegint les aventures.
Ara sí, recuperem el fil habitual d'aquest bloc. Segons el previst per l'organització, l'etapa per a cotxes anava a ser de 723 km totals, 542km d'especial i 181km d'enllaç. I tot s'ha mantingut com estava previst.
Segons el web de l'ASO:
    Uyuni-Uyuni: Bucle amb alta tensió: Qui va dir que havia acabat?    Després de deixar enrere la primera etapa marató, els corredors que han aconseguit sortir indemnes i continuar amb aquesta 38a edició del ral·li pensaven que podrien respirar tranquils -res més lluny de la realitat, almenys no avui, ja que el programa els té reservada l'especial més llarga del ral·li, traçada al voltant del Salar d'Uyuni. Els frecs al Salar només són una part de les alegries visuals al programa. La longitud de l'etapa no es tracta de l'única dificultat d'aquest exercici, que serà entre 3 500 i 4 200 metres d'altura. Els canvis de ritme i de sòls amb constants, i l'alternança entre la terra i la sorra pot semblar desconcertant, sobretot si es barreja la pluja. La categoria camions, que en aquesta 6a etapa va a part, visitarà el poble natal del president Evo Morales.


Mapa del recorregut Uyni-Uyuni

Perfil del terreny de la etapa Uyuni-Uyuni


Avui sortiran a la posició 41, a les 11:12 hora de cursa.
Posición de sortida de l'etapa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada