diumenge, 8 de gener del 2012

Etapa 6 (6/gener): Fiambalá - Copiapó. Ya están en Chile.

Com us explicava el dijous, l'especial núm. 6, de l'etapa Fiambalá - Copiapó va ser suspesa per la organització degut a les complicacions meterorològiques. Això només va implicar la suspensió de l'especial, no de l'enllaç ja que van creuar Los Andes, deixant enrera Argentina per endinsar-se a Xile.

Abans d'ahir van poder sortir del bivouac una mica més tard del previst (sobre les 10 hores) i descansar una mica reunint forces pel què vindrà. El creuament de la Cordillera de los Andes rumb a Xile finalment es va poder fer segons els plans original pel Paso de San Francisco (4700 metres sobre el nivell del mar), ja que les complicacions del terreny estaven al costat xilè, un cop passada la frontera. En Joan no m'ho va confirmar al trucar, però els mitjans argentins informaven que el pas va ser obert només pels competidors, assistència i organització del Dakar, que van haver de ser guiats per gendarmeria ja que no seguien el camí habitual per arribar al pas. El que sí em va assegurar en Joan va ser que ni ben creuada la frontera es van haver de desviar del camí original i agafar un alternatiu deguta a la neu.

Ahir els esperava una jornada dura de 573 quilòmetres, amb 419 quilòmetres d'especial, mescla de terra/sorra, sorra i moltes dunes. Serà un circuït en bucle, Copiapó - Copiapó, ja que és una zona en la que normalment hi ha molta boira matinal, els cotxes començaran a sortir del bivouac a les 9 del matí, sortint de l'espacial a partir de les 11:48, el què significa que segurament es farà de nit abans d'acabar l'especial. Avui és el dia oficial de descans, amb el qual l'etapa d'ahir pot completar-se fins avui a les 18 hores. L'Edu i en Joan van deixar el campament pensant que potser hagin de passar la nit a les dunes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada