dissabte, 2 de gener del 2016

2/1/16: pòdium de sortida a Buenos Aires, etapa pròleg.

Inici de Dakar amb complicacions. Per sort no per en Joan i el Rodrigo. Però l'etapa debut del Dakar, que tenia una especial de només 11 km, va començar amb un accident que va portar a la cancel·lació de l'especial per als vehicles que encara no l'havien fet. Segons deien per la tele l'accident ha estat greu, esperem que tothom es millori i aviat. I que la gent tingui una mica més de cura durant la resta de la carrera i vigilin on es posen a mirar-la, que les sortides de pista són freqüents ...

El 401 amb el Joan i el Rodrigo al pòdium de sortida (foto de fotògraf oficial)


El Joan i el Rodrigo al pòdium de sortida (imatge de la TVPublica d'Argentina)

Video de la TVPublica argentina


L'etapa d'avui era de 346 km, dels quals només 11km eren d'especial (carrera pròpiament dita) i 335km d'enllaç (per carreteres normals, circulant com qualsevol altre vehicle).
Des de fa molts anys que no es corria etapa pròleg. Darrerament, el primer dia de carrera largaban per ordre de nombre de dorsal (s'adjudica en funció de mèrits esportius, en Dakars previs i altres carreres) ia partir del 2n dia largaban en relació amb l'ordre d'arribada el dia previ. Aquest any es va recuperar l'etapa pròleg: una etapa curta que serveix per determinar l'ordre de sortida al dia següent, encara que no puntua per a la carrera. I això va ser així per als quads, les motos i els cotxes fins el dorsal 368. A causa de l'accident i la suspensió de l'etapa, a partir del cotxe 369 l'ordre de llargada és el del dorsal. Va ser una decepció per a Joan no poder córrer la pròleg, ja que estava molt confiat que amb la destresa de Rodrigo al volant del 401, millorarien moltes posicions per a la llargada d'avui. Bé, ja milloraran demà.

Aclariment per als nous al blog: Com Joan no té ni temps ni disponibilitat d'ordinador per fer ell mateix el blog, jo, Bar (el seu "premi" del primer Dakar a Argentina), rebut seves informes, fotos i comentaris per telèfon i WhatsApp i les pas al bloc diàriament. Que gaudeixin la cursa!
Aquesta cronista ha anat aprenent a parlar i escriure català de manera autodidacta en els 6 anys que fa que viu per aquesta meravellosa terra. Perdoneu els errors ortogràfics i gramaticals d'aquest bloc.
Gràcies a tots els que envieu fotos, vídeos i altres infos que trobeu per tot arreu, les aniré incorporant al bloc a mesura que les rebem.





 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada